2012-05-12

Nu var det länge sedan förra uppdateringen! Jag har äntligen fått bilderna från förra årets Europa-äventyr, dessa finns nu under Galleri/Tävlingar.

Året har börjat med två tävlingar, den första var en MSV-Elit i Åstorp sista helgen i april och slutade med vinst i både dressyr och precision samt en totalseger, bättre början kunde vi ju inte få! Helgen därpå for vi till Danmark för att tävla internationellt. Det började med att han gick fantastiskt bra i dressyren men var inte riktigt i form i maraton, och avslutades med en snabb och bra precision men med ett retfullt pet på en boll.


2011-06-28

Nu är jag äntligen hemma igen efter två härliga tävlingsveckor ute i Europa.
I lördags var det maraton där hindren var väldigt trånga eftersom dom bara har ponny-tävlingar. Mimer gick bra och jag var nöjd med honom i alla hinder utom ett, där han hade lite dålig bjudning. I övriga hinder kämpade han på bra men kusken kunde ha styrt lite bättre för vi fick några stopp. Det slutade med en 13:e plats. I söndags var det då dags för precision, där han var pigg och framåt och jätte lydig. Tyvärr råkade vi peta ner en boll men vi höll oss inom maxtiden och slutade på en 11:e plats. Totalt blev vi 12:a och jag är väldigt nöjd med honom över lag, då vi ju faktiskt är bland dom 12 bästa ekipagen i Europa.


2011-06-25

Liten kort uppdatering om läget i Holland. Jag anlände till tävlingsplatsen i tisdags och när jag körde honom i onsdags så gick han jätte bra och var riktigt pigg! Starten för dressyren gick 11.30 på torsdagen, han gick bättre än i Österrike men vi fick tyvärr sämre betalt av domarna, det slutade med 61.18 straff och en 11:e plats.
Återkommer med resultat från maraton och precision inom kort!


2011-06-20

Så var tävlingshelgen över för denna gången. I lördags var det dags för maraton och eftersom det hade varit så varmt innan så var jag lite orolig för att han inte skulle orka hela vägen, men det var som tur var inte lika varmt den dan så han orkade bättre än väntat och vi kom i mål välbehållna på en 11:e plats. Igår var det precision och han skötte sig riktigt bra förutom att han blev lite väl pigg i sista serpentinen, det slutade med 6.7 straff (2 bollar och 0.7 tidsfel) så totalt kom vi på 9:e plats. Nu är det bara att packa och ladda om inför nästa tävling som startar redan på torsdag i Salland Giethmen, Holland.


2011-06-16

Nu har vi varit på plats i Österrike ett par dagar och idag var det dags för dressyren.
Det blev en femte placering med 56 straff, bara 6 straff ifrån hon som vann, så det får man ju vara nöjd med! Det är 30 grader varmt och maratonbanan är väldigt backig så Mimer kommer få det tufft på lördag, återkommer med fler resultat inom kort.


2010

2010-09-21

Liten kort uppdatering om SM som gick av stapeln nu i helgen:
Tävlingen började som vanligt med dressyren och där skötte sig Mimer jätte fint. Det blev en tredje placering på 53 straff. I maraton kom vi 4:a, bara ett halvt straff efter 3:an. Han gick bra, men det fattas fortfarande lite bjudning. Sist var det precisionen där han gick jätte bra, några bollar föll men inga tidsfel så jag är väldigt nöjd med honom.
Totalt blev det en bronsplats denna helg!


2010-08-05

Nu var det ett tag sen jag skrev men det har varit mycket på sista tiden och många tävlingar.

Var i Holland över missommar på en internationell tävling för ponny där hela Europa eliten var där. En del kallade de för ett mini VM. Mimer var pigg fast det var över 30 grader varmt på dagarna hela tiden. Jag trodde inte det så jag drev på honom lite för mycket i första ökningen så det blev lita galopp inslag. Vi gjorde ändå det bästa dressyr resultatet på en internationell tävling. Han gjorde bra ifrån sig i maraton också med tanke på värmen fick mkt bättre resultat än fjolåret ute i Europa. Han var pigg och framåt i precisionen också men jag höll igen lite för mycket så vi fick lite tids fel och rev 2 bollar på en svår bana. Det var en fantastiskt vacker tävlings plats och välordnat och troligen kommer ponny VM gå där 2013. Bilder finns här

Väl hemma igen fick Mimer vila några dagar innan vi skulle till hemmaklubben Bergs tävlingar en lättare tävling där han var lite trött i maraton (var ju 34 grader varmt här hemma också) men annars gick han bra och vi blev Distriktmästare. Sedan var det en ledig helg innan det var dags för svårklass tävling på Tjolöholm där gick han också bra i svår konkurens kom vi 4a i dressyren. Han strulade lite i maraton men vi blev ändå 3a. Låg 2a inför precissonen och höll undan för den som låg 3a så när hon som ledde körde fel väg och blev diskad var segern klar.
Äntligen en seger och bra att ha i ryggen till sm i september!


2010-06-20

Helgen har varit bra hittills. I fredags var det dressyrtävling och Mimer gick jätte fint, tyvärr fattade han fel galopp vid ett tillfälle så det slutade med 65 poäng och en 3:e plats, men jag var ändå nöjd med honom. Igår (lördag) var det ny tävling och första grenen var dressyr, han kändes mjuk och fin även då och det resulterade i 55 poäng och en 3:e plats även då. Efter det var det dax för precision vilket gick jätte bra, Mimer var väldigt lydig och framåt och vi slutade på en 2:a plats med 2 nedrivna bollar och 1,5 tidsfel. Återkommer inom kort med resultat från maraton som går idag.


2010-06-15

Film från maratonkörningen i Danmark 1 maj
Film från öppet hus i Skara


2010-04-21

Har varit på clinic på Flyinge med ponnylandslaget. Den int. domaren Claus Peppersack från Tyskland var inbjuden för att tala om vad domare vill se och tittar efter då dom dömmer int. tävlingar. Enbeten körde tillsammans och fick göra dom olika momenten en och en så dom som tittade på kunde jämföra och bedömma vilket dom tyckte var bäst, tillsammans med domaren. Domaren hade mycket fokus på kontakt, lösgjordhet och takt, och flera gånger tyckte både åskådare och domare att jag och Mimer utförde momentet bäst, vilket såklart var väldigt roligt. Jag tyckte själv att Mimer kändes väldigt lydig och mjuk och hoppas att det kommer att kännas lika bra på första tävlingen som går av stapeln om 1 vecka. Men först en generalrepetition på ATG-kliniken i Skara som ska ha öppet hus den 24 maj, där jag ska visa dressyrkörning.2010-03-27

Har lagt ut två filmer från fjolårets maratontävlingar, klicka på länkarna nedan

Gåsaracet 2009
Danmark 20092010-01-25

Ja då är säsongens första träning klar. Jag var lite osäker på om Mimer skulle orka en hel helgs träning eftersom han bara har gått ca 2,5 vecka efter sin 4 veckor långa vintervila, visserligen med mycket pulsande i snö med släde men ändå. Det visade sig att oron var helt obefogad, han tyckte det var sten kul med en lätt gigg som mad kunde öka och galoppera med. Faktum var att han var lite väl pigg, men mycket mjuk, smidig och fin i formen. Vi fick till alla rörelser bra, fast inte i samma program samtidigt. Ökningarna var bäst, han kunde knappt bärga sig innan han fick sträcka ut, det är ju kul att de inte tycker det är tråkigt att komma in i ridhuset och träna dressyr, så då får man ha lite överseende med vissa "busfasoner".

Jag och Mimer är även nominerade till Svenska Fjordhäst Föreningen, för "Årets avelshäst 2009", "Årets prestationshäst 2009" samt "Årets profil 2009", gå in och läs nomineringarna här nedan om ni vill.

Årets profil 2009
Årets avelshäst 2009
Årets prestationshäst 2009


2009

2009-11-03

ÄNTLIGEN EN SEGER!!
Hade en härlig avslutning på tävlings säsongen i helgen när Åstorps årliga inomhus maraton (gåsa racet) avgjordes. Mimer har verkligen kommit på att han faktiskt kan hålla både galopp och fart i snäva svängar i ett maraton hinder. Pigg och laddad som han var räckte det ända fram, till en första placering!


2009-09-02

Äntligen hade jag turen på min sida. Jag låg på andra plats innan pressionen, bara knappt två straff före trean. Ettan var långt före och inget att göra något åt. Hon körde pressionen före mig och fick 18 fel. Mimer var lite okoncentrerad ibland och ville inte svara riktigt på höger tömmen. Så när jag körde ut hörde jag att jag hade fått 18 fel på bollar plus tidsfel. Då trodde jag att jag trillat ner till 3:e platsen eftersom jag brukar ha några stycken tidsfel i svår klass, men det visade sig att det bara var ett tidsfel så det räckte till silver medalj !! En ganska bra avslutning på tävlingssäsongen alltså.


2009-08-29

Idag var det då dags för maraton. Mimer gick bra och vi hamnade på en 3:e plats med 89,77 straff. 2:an hade 89,10 straff och 1:an 80,88.
Uppdaterar mer utförligt när jag kommit hem!


2009-08-27

Nu är jag nere i Åstorp på SM. Idag gick dressyren av stapeln och Mimer skötte sig bra, vilket resulterade i en 2:a plats med 54,78 straff. Så nu är det bara att börja ladda om batterierna inför maraton som är på lördag, håll tummarna!


2009-08-21

Ja så är man då lyckligt hemma igen efter VM äventyret, som väl inte riktigt gick som jag hoppats men en fantastisk upplevelse att få vara med om var det. Dressyren är väl det som jag är besviken på eftersom han inte alls gjorde sig rättvisa han blev lite spänd och stressad av allt runtomkring och inte blev det bättre med applåder vid inkörningen och paraplyer som fälldes upp i galoppfattningen.

Maraton jobbade han på bra och hade tagit ut sig ordentligt när vi kom i mål. Han hade kanske kunnat ha lite bättre fart ut ur några hinder men man kan inte få allt. Han var väldigt smidig och lydig i de trånga hindren. Sedan går det aldrig att komma ifrån att de ponnyer som ser ut som fullblod i miniatyr med längre ben är betydligt snabbare där det går att ta fart. I den här stenhårda konkurrensen gör ett par poäng många placeringar. Vi blev 28 av 34 startande och slog det ena svenska ekipaget som var uttaget i laget.

I precisionen var han jätte duktig lydig och framåt, vi rev två bollar och en bom i boxen och en del tids fel och blev nästbäst bland svenskarna. Det var en svår bana och ingen var felfri, de flesta hade tidsfel då det var väldigt snålt mätt och boxern tog mkt tid. En del rev bokstäverna till hinder som stod vid en trång passage vid en tribun som många skyggade för, men som man var tvungen att ta för att ha en chans att klara tiden, och fick 3 fel för det. Det kommer in andra svårigheter som man inte riktigt kunnat föreställa sig på hemma plan. Men det var fantastiskt kul och man har lärt sig massor och är en stor erfarenhet rikare. Sedan får man trösta sig med att man har mött världens bästa ekipage och inte kommit sist (29 av 34). Vi fick många kommentarer om att det var ett vackert ekipage och en vacker häst, han finns på många foton runtom i Europa och USA.


2009-08-13

Idag gick dressyren av stapeln. Mimer kändes jätte fin och avslappnad på framkörningen, men precis när vi körde in på dressyrbanan så läser dom upp föregående resultat i högtalarna och folk börjar applådera, vilket Mimer reagerade på och blev väldigt spänd. Inte nog med det, ett par steg efter galoppfattningen fäller någon upp ett parasoll på uteserveringen som ligger i anslutning till dressyrbanan, precis brevid Mimer, vilket resulterar i att han gör ett kast in mot mitten. Resten av programmet var han väldigt spänd och visade inte alls vad han kan. Detta resulterade till slut med 73 straff och en 31:a plats. Så nu är det bara att samla nya krafter inför maraton som går på lördag.


2009-08-11

Nu har jag kommit fram och installerat mig, resan gick fint och campingen är jätte bra och ligger nära stallarna vilket är väldigt skönt. Jag har kört Mimer en sväng och han kändes pigg och fin. Återkommer med fler uppdateringar inom kort!


2009-08-07

Har nu äntligen startat en hemsida. Just nu hinner jag inte färdigställa så mkt.
Är i full gång med förberedelserna inför VM. Igår hämtade jag vagnarna hos Mats på Tidaholmsvagnar där dom har varit på service för att minska risken att något ska strula med dom. Passade på att träna precisionskörning hos en kompis på vägen hem.
Nu är det mest putsning och packning kvar. Hoppas kunna messa hem till en kompis (hon som gör sidan åt mig) så hon kan lägga in lite färska nyheter från VM:et.
Håll nu tummarna så berättar jag mer när jag kommer hem.